Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlenen Erasmus+ 2022-1-TR01-KA121-SCH-000067995 numaralı proje kapsamında 12-18 Mart 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentine gerçekleştirilen Öğretmenlerin Kurs Faaliyeti Kapsamında ilimizden 8 öğretmen ve 2 okul idarecisi olmak üzere toplamda 10 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir. Okulumuzdan bu hareketlilik programına Türkçe öğretmenimiz Cihat SOLMAZ katılmıştır. Faaliyet süresince öğretmenler kurs faaliyetini tamamlamıştır. Kurs sonunda katılımcılara katılım sertifikası ve Europass Belgeleri takdim edilmiştir. Hareketlilik faaliyeti sırasında katılımcılar farklı kültürleri tanıma ve kaynaşma fırsatı bulmuşlarıdır. Kurs faaliyeti bitminin ardından Barcelona Başkonsolosu ziyaret edilmiştir.

Bu proje sonucunda okulumuz Erasmus Akreditasyonu almıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda pano çalışması ve anma programı düzenlendi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Fen Blimleri öğretmenimiz Sultan Serpil  DÜZ ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak ve deprem gerçegine dikkat çekmek, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak amaci ile 09 Şubat 2024 tarihlerinde okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirdik.

Personel Tahliye Tatbikatı Kapsamında;

Senaryo gereği öğrencilerimiz deprem sırasında ve sonrasında nelere dikkat etmeleri ve neler yapacakları konularında bilgilendirildi.

Tatbikatta "çök - kapan - tutun" ve "hayat üçgeni oluşturma" gibi uygulamalar gerçekleştirildi. Doğru olarak bilinen yanlışlar üzerinde duruldu. Sonra da "Okul Tahliye Planı" doğrultusunda öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Son olarak toplanma alanlarında son bilgilendirme yapılaraktatbikat sona erdirildi.

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesini, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ve Kadir Has Anadolu Lisesini gezdik. Bu kapsamda öğrencilerimize lise eğitimleri hakkında bilgi verildi. Yapılan bazı çalışmalar gösterildi. Misafirperverliklerinden dolayı liselerimizin idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Haftası kapsamında bilgi yarışması, sevdiğini paylaş etkinliği, yetenek paylaşım saati, kelime oyunları gibi etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimiz düzenlenen etkinliklere aktif olarak katılım sağladılar.

Okulumuz öğrencilerine afet farkındalık eğtimleri okulumuz öğretmenleri tarafından verildi.  Eğitimde https://www.hazirol.gov.tr/tr/39384 sitesinde yer alan videolar sınıflarda gösterilerek olası bir afet durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda "En İyi Cümle/Afiş" yarışması düzenlendi. Öğrencilerimiz Türkçe Öğretmeni rehberliğinde Yunus Emre Sözlüğünden seçtikleri sözcüklerle cümlelerini oluşturdular. Yazılan cümlelerden; önce sınıfın cümlesi, sınıfların cümleleri arasından ise okulun cümlesi seçildi. Yapılan değerlendirme sonucu okulun cümlesi/afişi 8/A sınıfından M. Vefa Arslan'ın yazmış olduğu "Dostu Çalab olanın kederi kıldan ince olur. " cümlesi/afişi oldu. Sınıflarının en iyi cümlelerini yazan öğrenciler ödüllendirildi.

14.12.2023 tarihinde Tatvan Sultan Alpaslan İHO'da gerçekleştirilen ''Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel  Okuma Yarışmasında'' okulumuz Hizan İmam Hatip Ortaokulu 7/A sınıfı öğrencisi AHMET ERDOĞAN il geneli 13 okul arasından dereceye girerek 3. olmuştur. ÖĞRENCİMİZİ TEBRİK eder başarısının devamını dileriz.

Konunu belirle, anahtar kelimeleri incele, hikayeni tasarla ve 23 Aralık'ta okulun kütüphanesinde anlat.

Kas

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikal edişinin 85. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Kas

Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından bilinçlendirme ve farkındalık faaliyetleri kapsamında hazırlanan bilgilendirme videoları ile "güvenli ve bilinçli internet kullanımı, dijital okuryazarlık ve siber güvenlik, teknoloji bağımlılığı, siber suç ve siber zorbalık, siber risk ve tehditler" konularında bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirildi.

Kas

Cumhuriyetimizin 100.yılını öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile büyük bir coşkuyla kutladık. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına yaptığımız şiir yarışması, Mustafa Kemal'in hayatı ve Cumhuriyetin ilanına kadar olan süreçler ve futbol turnuvasına öğrencilerimizin yoğun katılımlarıyla ve okulumuzda yaptığımız kutlama programıyla çoşkuyla kutladık.Programın hazırlanmasında emeği geçen Fen Bilimleri Öğretmenimiz Sultan Serpil DÜZ'e ve görev alan öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Kas

Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına organize ettiğimiz futbol turnuvası öğrencilerimizin yoğun katılımı ile saygı ve nezaket çerçevesinde sonuçlanmıştır. Turnuvayı kazanan öğrencilerimiz kupa ile ödüllendirilmiştir.

Ekm

Sevgili öğrenciler Ekim ayı sonuna kadar aramızda ''Saygı Dedektifleri'' olacaktır. Saygı dedektifleri ay boyunca gözlem yaparak sınıfın en saygılı öğrencilerini seçecektir. Seçilen öğrencilerimiz ufak bir törenle ödüllendirilecektir.

Ekm

Bitlis il Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından organize edilen Erasmus+ Okul Eğitimi 2022-1 TR 01-K121-SCH-4067995 numaralı proje kapsamında 12-18 Mart 2023 tarihleri arasında İspanya'nın Barselona kentine Eğitsel-Kültürel gezi düzenlenmiştir. Okulumuzun Türkçe öğretmeni Cihat SOLMAZ bu projeye katılım göstermiştir. Eğitim sonunda katılımcılara sertifika verilmiştir.