Ekm

Peygamber Efendimizin güzel ahlakının ve örnek şahsiyetinin doğru bir şekilde aktarılması ve öğrencilerimizin sosyal ve kültürel etkinlikler aracılığıyla ahlaki ve manevi değer gelişimlerinin desteklenmesi amacıyla Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Berivan SOLMAZ rehberliğinde okulumuzda Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri düzenlendi. Mevlid-i Nebi Haftası Etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Cihat YILDIRIM tarafından haftanın anlam ve önemine dair konuşma yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından şiirler okundu, ilahiler söylendi.

Hem Kurum hem de Milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice Mevlid Kandillerini yaşamayı temenni ederiz.

Haz

ÖGEP aylık seminerleri kapsamında bu ay Etkili ve Lider Öğretmenlik, Öğretmenliğin Misyonu, Milli Manevi ve Evrensel Sorumlulukları hakkında okulumuz öğretmenleri tarafından bir sunum gerçekleştirildi.  Bu sunumda lider öğretmenin nasıl olması gerektiği, milli manevi ve evrensel sorumluluklarımızı nasıl daha iyi şekilde yerine getirebileceğimiz tartışıldı. Bazı öğretmenlerimiz gündelik hayattan örnekler vererek lider öğretmen davranışlarının neler olabileceğini anlattı.

Okulumuz Uygulama Mescidi tamalanarak öğrencilerimizin hizmetine açıldı. İmam Hatip Okullarında  Uygulama Mescitlerinin öğrencilerimize teorik bilgilerini pratik olarak uygulama imkanı sağlaması açısından önem arz etmektedir. bu vesileyle mescidimizin hizmete açılmasında katkısı olan herkese teşekkür eder hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Öğrencilerimizin, İslam'ın temel kaynaği Kur'an-ı Kerim'i anlamalarini, ahlâki değerlerin oluşumunda Kur'an'ın rolünü farketmelerini ve mesleki gelişimlerini desteklemek amaciyla "40 ayet" kitapçiklari hazırlanmıştır.