Hizan İmam Hatip Ortaokulu

YEŞİL OVA MAH. 501 SK. NO 7 İÇ KAPI NO 3 HİZAN / BİTLİS
Vizyon
Çağımızın gereksinim duyduğu her alanda bilinçli, gelişmeye açık, özgüven ve özdenetim sahibi, kendi kültür ve değerlerimizle birlikte insanlığın evrensel değerlerini kazanmış, saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde kendi ahlaki, dini ve kültürel mirasını içselleştirmiş bireyler yetiştirmektir.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve çağımızın gereksinim duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yeterli donanıma sahip, kültürel mirasını en etkili şekilde değerlendirebilecek, hayatında karşılaştığı problemlere hızlı ve etkili çözüm yolları bulabilen, toplumumuzun gerek duyduğu ahlaki olgunluğu kazanmış bireyler olarak yetiştirip, bir üst eğitim kurumuna hazırlamak; Ülkemizin nitelikli ortaöğretim kurumlarını en yüksek derece ile kazanabilecek ve buradaki eğitim olanaklarından en etkili ve verimli şekilde yararlanabilecek donanıma sahip bireyler yetiştirerek; Dini inançları, ibadet ve ahlak esasları konusunda toplumunu yeterli aydınlığa ulaştırmayı kendisinde borç bilen bireyler yetiştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda inançla, azim ve kararlılıkla ilerleme gayretindeyiz.
ERDEM Destek 2022 Programı Hibe Desteği
Kalorifer - Kömür
İngilizce - Arapça
Ulaşım
Okulumuz şehir merkezine yürüme mesafesindedir. Ayrıca şehiriçi servis araçlarıyla da ulaşım sağlanabilmektedir.
İlçe
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Bitlis il merkezine 50 km mesafede olan okulumuz Hizan ilçe merkezinde yer almaktadır.
Badminton
Proje Çalışmaları
ERDEM 2022 Projesi / "Kitap Hayattır" Projesi / "Birlikte Başaralım" Projesi / "Haftanın Hadisi" Projesi / "TÜBİTAK 2204-B Araştırma Projeleri Yarışmaları"