Etiket Sonuçları: iho

Bitlis İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak düzenlenen Erasmus+ 2022-1-TR01-KA121-SCH-000067995 numaralı proje kapsamında 12-18 Mart 2023 tarihleri arasında İspanya’nın Barcelona kentine gerçekleştirilen Öğretmenlerin Kurs Faaliyeti Kapsamında ilimizden 8 öğretmen ve 2 okul idarecisi olmak üzere toplamda 10 katılımcıyla gerçekleştirilmiştir. Okulumuzdan bu hareketlilik programına Türkçe öğretmenimiz Cihat SOLMAZ katılmıştır. Faaliyet süresince öğretmenler kurs faaliyetini tamamlamıştır. Kurs sonunda katılımcılara katılım sertifikası ve Europass Belgeleri takdim edilmiştir. Hareketlilik faaliyeti sırasında katılımcılar farklı kültürleri tanıma ve kaynaşma fırsatı bulmuşlarıdır. Kurs faaliyeti bitminin ardından Barcelona Başkonsolosu ziyaret edilmiştir.

Bu proje sonucunda okulumuz Erasmus Akreditasyonu almıştır.

Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle okulumuzda pano çalışması ve anma programı düzenlendi. Programın hazırlanmasında emeği geçen Fen Blimleri öğretmenimiz Sultan Serpil  DÜZ ve öğrencilerimize teşekkür ederiz. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz.

Dönem sonu etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizle birlikte ilçemizde bulunan Said Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesini, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ve Kadir Has Anadolu Lisesini gezdik. Bu kapsamda öğrencilerimize lise eğitimleri hakkında bilgi verildi. Yapılan bazı çalışmalar gösterildi. Misafirperverliklerinden dolayı liselerimizin idareci ve öğretmenlerine teşekkür ediyoruz.

Okulumuzda Dönem Sonu Sosyal Etkinlikler Faaliyet Haftası kapsamında bilgi yarışması, sevdiğini paylaş etkinliği, yetenek paylaşım saati, kelime oyunları gibi etkinlikler yapıldı. Öğrencilerimiz düzenlenen etkinliklere aktif olarak katılım sağladılar.

Okulumuz öğrencilerine afet farkındalık eğtimleri okulumuz öğretmenleri tarafından verildi.  Eğitimde https://www.hazirol.gov.tr/tr/39384 sitesinde yer alan videolar sınıflarda gösterilerek olası bir afet durumunda yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi

Haz

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılına hazırlık kapsamında 4. sınıf öğrencilerine yönelik okulumuzu tanıtım faaliyetleri düzenlenmektedir. Bu kapsamda ilkokullar ziyaret edilerek okulumuz öğretmenleri tarafından 4. sınıf öğrencilerine yönelik tanıtım sunumları yapılmaktadır. Bu haftaki tanıtım çalışmaları kapsamında okulumuz öğretmenleriyle birlikte ilçemizdeki ilkokullar ziyaret edilerek 4. sınıf öğrencileriyle sohbet edildi. Okulumuzun fiziki imkânları, sosyal kültürel ve akademik durumları anlatıldı. Okulumuzla ilgili merak edilen konularda bilgi verildi.

Okulumuz Türkçe öğretmeni Cihat SOLMAZ tarafından  tartışarak anlaşıyoruz isimli münazara etkinliği yapıldı.  Bu etkinlikte öğrencilerin düşünce dünyasının zenginleştirilmesi; şiir, hitabet ve sunuculuk becerilerine katkı sağlanması amaçlandı. Öğrenciler bu etkinlikte yeni kavramlar  ve şiir ve şairlerle ilgili araştırmalar yaparak elde ettikleri bilgilerle sınıf arkadaşlarına karşı münazara etkinliklerine katıldılar. Bu etkinlikle öğrencilere toplum önünde hitabet kabiliyetlerini arttırmanın yanı sıra belirli bir konuda araştırma yapma ve yaptığı araştırma sonucunu karşı tarafa nasıl ileteceğine dair uygulamalı olarak edebi beceriler kazandırılması sağlandı.

Okulumuzun kütüphanesinde ve akıl ve zeka oyunları sınıfında öğrencilerimizin kitaplara erişimini kolaylaştırmak ve kitap okumayı öğrencilere sevdirmek için sesli kitap okuma köşeleri  oluşturuldu. Okul ve aile işbirliği ve öğretmenlerimizin destekleri ile öğrenci seviyelerine uygun kitaplar alınarak okuma köşesine yerleştirildi. Öğrenciler ders dışı zamanlarda sesli kitap okuma köşelerdinden faydalanmaktadırlar. Oluşturduğumuz kitap okuma köşesinin kullanımı ve öğrenci takibini Türkçe öğretmenimiz Cihat SOLMAZ yapmaktadır.

Öğrenci Mesleki Gelişim Alanı kapsamında, Kur'an- Kerim'in ana konuları ve muhtevasına yönelik 8. sınıf öğrencilerine seminer verildi. Seminer okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Berivan SOLMAZ tarafından sunu üzerinden gerçekleştirildi. Kuranın temel konuları, esas olarak üzerinde durduğu meseleler ayet ve hadisler çerçevesinde yorumlanarak öğrencilere aktarıldı.

Öğrencilerimizin, İslam'ın temel kaynaği Kur'an-ı Kerim'i anlamalarini, ahlâki değerlerin oluşumunda Kur'an'ın rolünü farketmelerini ve mesleki gelişimlerini desteklemek amaciyla "40 ayet" kitapçiklari hazırlanmıştır.